Zoek de verschillen: 3 x over de benzinedief en de file

Door: Mr. drs. J.Cor Schaap | Tags:, ,

Een reeks samenhangende gebeurtenissen kan op een heel verschillende manier worden beschreven.
Van uit die beschrijving kan ook de beoordeling van het eind resultaat enorm verschillen.

Onderstaand verslagen verwijzen allemaal naar het zelfde incident, waarbij de situatie was..
Tja.. Hoe was de situatie eigenlijk.

Verzamel de argumenten en beargumenteer je beoordeling.

1. Tanken zonder betalen is een nieuwe vorm van stelen. Vaak gebruikt men extra trucs zoals valse nummer platen. Toen we onlangs de mededeling kregen dat het weer eens ergens raak was gingen we er direct heen. Heterdaad werkt het beste. Toen we kwamen waren ze net weg, maar met wat hulp konden we de achtervolging inzetten. De dieven waren helemaal dol en ramden ook nog een politieauto. We hebben toen maar een kunstmatige file gemaakt om ze te pakken. Reden de idioten keihard op de achterste auto in. Met een dode als gevolg.

2. Tanken zonder betalen gebeurt doorgaans in samenhang met andere overtredingen of misdrijven. Het is meestal een topje van een ijsberg. Toen we laatst een melding kregen gingen we er dan ook direct op af. Toen we kwamen waren ze net weg, maar met wat hulp konden we de achtervolging inzetten. De dieven waren helemaal dol en ramden ook nog een politieauto. Ze wilden wel erg graag wegkomen. Als we vermoeden dat er meer aan de hand is, kunnen we het wapen van een kunstmatige file inzetten. Reden die idioten keihard op de achterste auto in. Met een dode als gevolg.

3. Tanken zonder betalen gebeurt doorgaans in samenhang met andere overtredingen of misdrijven. Het is meestal een topje van een ijsberg. Toen we laatst een melding kregen gingen we er dan ook direct op af. Toen we kwamen waren ze net weg, maar met wat hulp konden we de achtervoeging inzetten. De dieven waren helemaal dol en ramden ook nog een politieauto. Ze wilden wel erg graag wegkomen. Hun rijgedrag werd totaal onverantwoord. Tijdens de achtervolging overwogen we om ze te laten gaan maar ze gingen steeds doller rijden toen ze dachten dat ze weg konden komen. Ze reden levensgevaarlijk en alle risico’s namen toe. Om te proberen de schade te bepreken hebben we toen ten einde raad de zware wapen van een kunstmatige file ingezet. Uitermate vervelend omdat ook andere burgers daar last van hebben, maar we beoordeelden de situatie als levensgevaarlijk. Helaas bleken we gelijk te krijgen. Reden die idioten keihard op de achterste auto in. Met een dode als gevolg. Stel je eens voor als we niet ingegrepen hadden..

Delen

Facebook Twitter Linkedin Email

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.